ВестиДогађаји

ПОДРШКА БИОТЕХНОЛОШКИМ СТАРТАПИМА

By јун 28, 2023 јул 4th, 2023 No Comments

Фонд за иновациону делатност покреће нови јавни позив за Програм Serbia Ventures  Biotech са циљем да подстакне финансирање биотехнолошких стартапа са високим потенцијалом за раст. Програм је дизајниран да привуче приватне инвеститоре, појединце и институције да кроз оснивање фонда предузетничког капитала улажу у развој стратап предузећа која послују у области биотехнологије.

Фонд ће инвестирати до 5 милиона евра у један фонд предузетничког капитала као ограничени партнер. Програм обезбеђује почетни улог у фонд предузетничког капитала и на тај  начин омогућава већу доступност финансијских средстава за развој биотехнолошких предузећа, како би постигли значајнији успех на тржишту.

Пријава је доступна путем Фондовог портала до 15. септембра 2023. године у 15 часова. Критеријуми и документација за пријаву се налазе на инетрент страници Фонда.

Serbia Ventures – Biotech програм представља значајан корак у развоју иновационог сектора у Србији који ће омогућити раст и напредак биотехнолошких стартапа. Такође, ова инвестиција ће дати позитиван утицај на економски развој и унапредити научни и технолошки развој у области биотехнологије.

Средства за реализацију јавног позива oбезбеђена су из буџета Републике Србије, са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновација.

Oвај програм је усклађен са Стратегијом паметне специјализације у Србији.

Leave a Reply