Догађаји

Mapiranje rešenja za pametnu specijalizaciju u oblasti održive plave ekonomije

By децембар 26, 2022 март 22nd, 2023 No Comments

Univerzitet u Beogradu, kao partner na projektu „Blue Growth Smart Adriatic Ionian S3“ – BlueAir„ organizovao je 26. decembra na  Univeryitetu u Beogradu – Mašinskom fakultetu, a u saradnji sa Ministarstvom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Republike Srbije radni sastanak predstavnika naučne zajednice, privrede, javne uprave i civilnog sektora na kome su  identifikovana rešenja za pametnu specijalizaciju u oblasti održive plave ekonomije.

Kroz povezivanje i razmenu znanja i stavova onih koji se bave ili na koje utiču identifikovani izazovi i prilike sa jedne strane (tzv. owners of challenges and opportunities), i sa druge strane onih koji razvijaju tehnološke ili društvene inovacije (tzv. solution providers) mapirana su rešenja sa transregionalnim uticajem koja će doprineti definisanju zajedničke, makro-regionalne politike pametne specijalizacije (S3) i usklađivanju lokalnih inicijativa sa EUSAIR strategijom kroz koordinisan pristup.

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija je pridruženi partner na projektu BlueAir koji se finansira kroz Interreg Adrion programa u periodu 2020-2023.

Više informacija o projektu na blueair.adrioninterreg.eu

Leave a Reply