Вести

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРОГРАМ РАНОГ РАЗВОЈА

By октобар 7, 2022 октобар 9th, 2022 No Comments

Фонд за иновациону делатност

oбјављује

Јавни позив за Програм раног развоја (MINI GRANTS PROGRAM)

Циљ програма је да подстакне стварање иновативних предузећа заснованих на знању, кроз оснивање „start-up“ и/или „spin-off“ компанија у приватном сектору, тако што ће обезбедити финансирање за развој иновативних технологија, производа и услуга са тржишном применом које поседују велики потенцијал за комерцијализацију и скалабилан пословни модел.

Максимални износ финансирања који Фонд за иновациону делатност (у даљем тексту: „Фонд“) може доделити по појединачном пројекту је 80.000 евра.

Трајање пројекта у оквиру Програма раног развоја може бити највише до 12 месеци.

Фонд ће размотрити финансирање пројеката из свих области науке и технологије и из било ког индустријског сектора. Ипак, овај програм је усклађен са Стратегијом паметне специјализације у Србији, која се фокусира на четири приоритетна домена:

  • Храна за будућност;
  • Информационо-комуникационе технологије (укључујући посебан фокус на Вештачку Интелигенцију, како је то предвиђено Стратегијом развоја вештачке интелигенције у Републици Србији за период од 2020-2025, доступној на линку);
  • Машине и производни процеси будућности;
  • Креативне индустрије.

Најмање 50% расположивих средстава за овај јавни позив биће опредељено за пријаве из горенаведених приоритетних домена, уколико буде доступно довољно квалитетних пројеката.

Крајњи рок за подношење пријава је 15. новембар 2022. године до 15:00 часова.

Више информација мођете пронаћи на порталу Фонда за иновациону делатност

Молимо вас да користите следећи линк за аплицирање: ПРИЈАВА

Leave a Reply